Vervroegd uit laten treden? Dubbel betalen vanaf 2011.

4

De strafheffing bij vervroegde uittreding wordt verdubbeld. Bedrijven die vanaf volgend jaar iemand vervroegd laten uittreden, betalen dan geen 26 procent strafheffing meer (zoals nu gebeurt), maar 52 procent.

Dat de eindheffing bij de ‘regeling voor vervroegde uittreding’ verhoogd zou worden van 26 naar 52 procent, is al vijf jaar bekend, zegt Jan Wouda, kennismanager wet- en regelgeving bij Raet: ‘Het gaat om een heffing die werkgevers er van moet weerhouden werknemers vervroegd met (pre-)pensioen te sturen. Die regeling is vijf jaar geleden ingegaan en de eindheffing werd toen vastgesteld op 26 procent. Wat maar weinig mensen zich realiseren, is dat de wetgever destijds ook al besloten heeft om na vijf jaar (binnenkort dus) de eindheffing te verhogen naar 52 procent. De overheid geeft bewust deze lange overgangstermijnen: bedrijven hebben zich zo goed kunnen voorbereiden.’

Volgens Mans Kuipers, arbeidsvoorwaardenspecialist bij Ernst & Young Belastingadviseurs, gaat het om een ingrijpende verandering: ‘Bedrijven moeten zich realiseren dat ze eerder tegen deze strafheffing aanlopen dan ze zouden denken. Ze denken dat ze niks verkeerd doen, maar lopen er zo tegenaan. Een voorbeeld? Je betaalt iemand 4 jaar lang 50.000 euro door tot aan z’n pensioen. Buiten de normale fiscale heffingen, betaal je elk jaar opnieuw een extra heffing van 52 procent over die 50.000 euro. Dat is fors.’

Twee andere regelingen

Twee andere regelingen zullen op 1 januari 2011 helemaal verdwijnen, zegt Jan Wouda: ‘Het gaat om de ‘kleine banen regeling’ en de ‘tijdelijke afdrachtvermindering voor verhoging opleidingsniveau’ (ter waarde van 500 euro). Beide regelingen zijn vorig jaar ingegaan, en bij beide regelingen werd al meteen aangekondigd dat het stimuleringsmaatregelen waren voor de duur van slechts één jaar. Dat was de opzet. In principe lopen de beide regelingen dus op 1 januari 2011 af, maar er zijn geluiden dat de ‘kleine banen regeling’ misschien wordt verlengd. Twee ministeries (Financiën en Sociale Zaken) ruziën daar nog over, over de uitkomst durf ik niets te zeggen. Dat wordt een dubbeltje op z’n kant.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. En als je als organisatie in dit geval kiest om je medewerker in dienst te houden voor hetzelfde bedrag (50.000) en hem “thuis”te laten werken?

  2. De genoemde strafheffing is toch niet van toepassing op medewerkers van voor 1950 die met pre-pensieon gaan en nog een aanvulling van de werkgever krijgen?

  3. Karien Mescher op

    Is de strafheffing ook van toepassing voor wachtgelders die vanuit de CAO een wachtgelduitkering krijgen?

  4. Jessy Ramakers op

    Een wachtgeldregeling is geen regeling in de zin van vervroegde uittreding / met pre-pensioen, maar een regeling in verband met ontslag wegens werkloosheid.