Verlofsparen blijft nog even mogelijk

1

De levensloopregeling, waarmee werknemers met fiscale hulp kunnen sparen voor verlofdagen, gaat verdwijnen, maar er blijft wel een overgangsregeling van kracht.

Mensen die eind vorig jaar met deze regeling 3000 euro of meer hadden gespaard, kunnen onder de bestaande voorwaarden blijven doorsparen. Aanspraken van minder dan 3000 euro vallen per 1 januari 2013 vrij.

Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de levensloopregeling zou opgaan in een bredere vitaliteitsspaarregeling, waarmee belastingvriendelijk gespaard zou kunnen worden voor bijvoorbeeld verlof, scholing of deeltijdpensioen. De nieuwe coalitiepartijen VVD en PvdA hebben echter besloten deze regeling te schrappen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Zolang gespaard in de levensloop om iets eerder uit het werk te kunnen,in de zorg werken met 61 jaar valt niet mee.
    we lopen straks achter de rollator naar de mensen toe om ze te .verzorgen/verplegen.Degenen die dit verzinnen hebben totaal geen notie waar men mee bezig is.Dat een partij als de arbeider partij met de afbraak van deze opgebouwde rechten akkoord gaat is me een raadsel.mijn stem krijgen ze niet weer. bedankt meneer Krom.