Verhagen: thuiswerken aanmoedigen, niet eisen

1

In hoeverre mensen thuis werken, is een zaak van werkgevers en werknemers. Dat zou niet moeten worden opgelegd door door de overheid. Het kabinet stimuleert mogelijkheden van ‘het nieuwe werken’ wel, bijvoorbeeld door belemmerende regels weg te halen.

Dat zei minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) dinsdag in reactie op vragen van GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent. GroenLinks wil graag dat het kabinet meer doet om het thuiswerken te bevorderen. Dat is goed voor de portemonnee en vermindert het aantal files, zo blijkt uit onderzoek.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Henk Horsman op

    Volgens mij moet de overheid inderdaad HNW aanmoedigen! Niet expliciet het Thuiswerken. HNW en Thuiswerken zijn immers geen synoniemen. Het schrappen van allerlei onzin wetgeving die HNW belemmert past bij het aanmoedigingsbeleid van een overheid die snapt wat nu nodig is. Nieuwe regels die bedrijven iets verplicht is zo oud denken….