Vergoeding lerarenbeurs omhoog

2

Ook dit jaar kunnen leraren weer een Lerarenbeurs aanvragen voor het volgen van een studie. Dit kan vanaf 1 april.

De vergoeding voor het collegegeld voor een tweede bachelor- of masteropleiding gaat omhoog naar maximaal € 7.000 per jaar. Dat heeft staatssecretaris Zijlstra (OCW) gisteren bekend gemaakt.

Door de hogere vergoeding (deze was € 3.500) kunnen leraren ook een tweede bachelor of masterstudie volgen, waarvoor hogescholen en universiteiten door een wetswijziging nu het instellingscollegegeld kunnen vragen. In veel gevallen is dit een hoger bedrag dan het wettelijk collegegeld (€ 1.672). Door de verhoging van de Lerarenbeurs blijven de bachelor- en masterstudies voor alle leraren toegankelijk.

‘Hiermee laat het kabinet zien scholing en kwaliteit van leraren erg belangrijk te vinden’, aldus staatssecretaris Zijlstra.

Goede en professionele leraren zijn cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs. De Lerarenbeurs is een van de maatregelen uit het actieplan LeerKracht van Nederland. Hiermee kunnen leraren hun opleidingsniveau opschroeven. Elke leraar kan eenmaal in zijn onderwijsloopbaan gebruik maken van de lerarenbeurs voor een opleiding naar keuze. Leraren kunnen hun aanvraag tot en met 13 mei 2011 indienen via de website van de Rijksoverheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Petra Rutting op

    Volgens mij is het niet zo zinvol een artikel te plaatsen die dateerd van 22 maart 2011, waarvan de reactietermijn reeds is verstreken, uw nieuwsbrief genaamd P&O actueel zou dit niet moeten willen, als de nieuwsbrieven op 7 juni 2011 worden verzonden.

  2. Luna Claire op

    Inderdaad! Hierin moet ik Petra Rutting gelijk geven.

    Ook de aanvraagtermijn voor vergoeding van het collegegeld voor leraren is voor dit jaar n?t verstreken; nl 13 mei 2011!!

    Dus dit artikel is zelfs om twee redenen niet echt doeltreffend. Past overigens – m.i. – wel bij het onderwijs in het algemeen; daar wordt meestal ad hoc – beleid toegepast en denkt men qua personeelsbeleid vaak ook niet verder dan de neuzen lang zijn.