Veel bezoekers voor Mijnpensioenoverzicht.nl

4

Sinds de ingebruikneming begin dit jaar heeft de website Mijnpensioenoverzicht.nl al 2,2 miljoen individuele bezoekers gehad. Op de website kunnen mensen onder meer inzien hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd.

Volgens Francine Giskes, voorzitter van de Stichting Pensioenregister, is de site daarmee een succes: ‘In de eerste twee weken bezochten een miljoen mensen de site, de afgelopen zes maanden kwamen daar nog 1,2 miljoen bij. Blijkbaar voorziet het in een behoefte: mensen willen graag weten hoe ze er qua pensioen voor staan. We hebben ook onderzoek gedaan naar de ervaring van mensen: ze blijken de site te waarderen om het gebruiksgemak. Er zijn nog steeds veel Nederlanders die de site niet hebben bezocht, maar we hadden ook zeker niet verwacht dat meteen iedereen de site zou gaan bezoeken.’

Nog niet af

Ondanks het succes, wordt er toch nog gesleuteld aan de site, zegt Giskes: ‘De meest basale informatie kunnen mensen wel vinden, nu zijn we druk aan het werk om ook de meer specifieke informatie op de site te tonen. Zo kan het zijn dat wanneer mensen scheiden, ze een deel van het pensioen aan de ex-partner moeten betalen. Momenteel is dat nog niet te zien, daar werken we wel aan. Probleem is dat veel pensioenuitvoerders die informatie zelf niet helemaal op orde hebben. Zodra dat het geval is, kunnen wij de informatie ook juist en volledig doorgeven. Hetzelfde geldt voor nabestaandenpensioenen.’

Een andere extra service die binnenkort wordt aangeboden is een bruto-netto rekenmachine: ‘Dat is natuurlijk lastig, want iedereen heeft een andere leefsituatie. Maar door hetzelfde systeem als de Belastingdienst te gebruiken, kunnen we op het brutobedrag wel een eerste berekening loslaten. Mensen moeten daarvoor wel een paar extra vragen beantwoorden op de site.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Marcial Vollebregt op

    Jammer dat de site nog niet toegankelijk is voor Nederlanders die in het buitenland wonen en dus geen digid kunnen aanvragen. Juist voor de groep Nederlanders die in Nederland pensioen opbouwen of hebben opgebouwd maar naar het buitenland zijn verhuisd, lijkt mij de informatie op deze site bijzonder interessant en zeer zeker nuttig.

  2. Bram Sekeris op

    Voor berekening van het nettopensioen kun je nu al terecht op mijnnettopensioen.nl

  3. M. Janssen op

    Marcial, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik wilde een collega die naar het buitenland verhuisde de site aanbevelen om up to date te blijven, maar hij bleek geen digid aangevraagd te hebben gedurende zijn tijd in Nederland en ondertussen was hij ook niet meer woonachtig in Nederland, dus kon hij er ook geen meer aanvragen. Jammer want juist voor hen kan dit een goede site zijn.

  4. Wat blijft er overeind van het standpunt dat het Pensioenregister het UPO volgt met de voorgestelde wijzigingen? In de nieuwe plannen niet veel. Dit gaat de uitvoerder weer bijzonder veel geld kosten, omdat de eerdere uitgangspunten volledig overboord worden gezet.