Twijfels over wet flexibel werken

0

Het is nog onduidelijk of er een wettelijk recht komt op flexibel werken en thuiswerken. In de Tweede Kamer bestaat wel sympathie voor een initiatiefvoorstel van CDA en GroenLinks om dat te regelen, maar er zijn ook twijfels.

Gisterenavond sprak de Tweede kamer hierover. Vooral de VVD is zeer kritisch. De partij vraagt zich af welk probleem dit wetsvoorstel gaat oplossen. Maar ook bij andere fracties zijn er twijfels en vragen. Daarnaast hebben de vakbonden kanttekeningen gemaakt bij de initiatiefwet.

Doel
De bedoeling van het initiatief wetsvoorstel Bevorderen Flexibel Werken is dat werknemers werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zij moeten het recht krijgen hun flexibele werktijden te kiezen of thuis te werken. De werkgever moet zo’n verzoek dan serieus overwegen, maar mag er om zwaarwegende redenen wel van afwijken. Daarnaast biedt het wetsvoorstel van CDA en GroenLinks werknemers de mogelijkheid om een verzoek te doen hun werktijden en arbeidspatroon aan te passen, dus hoe je je uren verdeelt over de week. Het biedt ook de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor thuis- of telewerk.

Huidige wet
In de huidige wet staat al dat werknemers één keer in de twee jaar een verzoek kunnen doen bij hun werkgever om het aantal uur dat ze werken naar boven of beneden aan te passen. Dat kan soms nodig zijn voor het uitvoeren van zorgtaken, een sabbatical leave of bijvoorbeeld deelname in de gemeenteraad, of voor een betere werk-privé balans in het algemeen. Een werkgever mag een dergelijk verzoek alleen weigeren met zwaarwegende redenen. In het nieuwe wetsvoorstel zou een verzoek niet meer eens in de twee jaar, maar eens per jaar kunnen worden ingediend.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.