‘Trein past in verantwoord ondernemen’

1

NS Zakelijk en MVO Nederland, een organisatie die bedrijven wil aanzetten tot verantwoord ondernemen, hebben woensdag de handen ineengeslagen om ondernemers aan te sporen hun werknemers vaker per trein te laten reizen.

Aan de hand van een nieuwe zogeheten mobiliteitsscan kunnen bedrijven uitrekenen hoeveel geld en hoeveel milieuschade ze besparen door openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de auto.

De uitstoot van het broeikasgas CO2 is 126 gram per autokilometer en 35 gram per treinkilometer, aldus NS en MVO Nederland. Als er 5 procent meer ,,zakelijke” treinreizigers bij komen zou dat een vermindering van de uitstoot van C02 betekenen van 436 miljoen kilo per jaar, evenveel als 48.000 huishoudens uitstoten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Leuk bedacht hoor, maar het dichtstbijzijnde station is voor mij 40 kilometer rijden (of 2 uur met de bus incl. 5 kilometer lopen) en is in de plaats waar ik werk…. Mooi streven om wat meer aan het milieu te denken, maar vergeet niet dat OV niet voor iedereen een haalbaar alternatief is.