Topsalarissen bij EU niet precies bekend

0

De Europese Commissie kan niet precies vertellen hoeveel EU-ambtenaren vorig jaar meer verdienden dan premier Jan Peter Balkenende.

Dat blijkt uit antwoorden van eurocommissaris Siim Kallas op schriftelijke vragen van PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep.

Volgens Kallas is het niet mogelijk te vertellen hoeveel EU-ambtenaren vorig jaar een hoger salaris ontvingen dan de balkenendenorm van 140.000 euro, omdat er rekening moet worden gehouden met allerlei factoren zoals uitkeringen en voordelen in natura. De Europese Commissie beschikt niet over de volledige informatie hierover, schrijft de eurocommissaris.

Van der Stoep toont zich ‘verbijsterd over dit amateurisme’ en ‘geschokt door zoveel minachting voor belastinggeld’. Ook het argument van Kallas dat de EU haar ambtenaren wel royaal moet betalen om te kunnen opbieden tegen de salarissen in sommige lidstaten, zint hem niet. ‘Het salaris van onze premier is kennelijk een magere fooi waarvoor de dikbetaalde bureaucraten hun bed niet uitkomen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.