Toch geen werkbonus voor oudere werknemers

0

De nieuwe werkbonus voor oudere werkenden, die in 2013 in aanvulling op de arbeidskorting zou worden ingevoerd als onderdeel van het Vitaliteitspakket, wordt toch niet ingevoerd.

Dat staat in het definitieve Lenteakkoord, dat minister De Jager (Financiën) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Door de nieuwe werkbonus niet in te voeren, hopen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie 542 miljoen euro te besparen.

Vorig jaar werd het Vitaliteitspakket gepresenteerd: een pakket van maatregelen om oudere werknemers langer aan het werk te houden. Uit berekening van het Centraal Planbureau (CPB) bleek dat niet veel mensen langer zouden blijven werken door deze maatregelen. Nu is er besloten om ook op de toen gepresenteerde plannen te bezuinigen.

In totaal moet er voor 815 miljoen euro bespaart worden op het Vitaliteitspakket. Naast de werkbonus voor oudere werknemers, verdwijnt ook de bonus voor werkgevers die 62-plussers in dienst hebben. Dit moet een besparing van 185 miljoen euro opleveren. Ook wordt er bezuinigd op mobiliteitsbonussen die gericht zijn op mensen die nu langs de lijn staan: oudere uitkeringsgerechtigden en arbeidsgehandicapten. Ten slotte wordt de koopkrachtenvelop eenmalig gekort.

Volgende week meer informatie over de afpraken over P&O-gerelateerde zaken in het Lenteakkoord.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.