Toch fiscaal voordeel superschone auto

0

Superschone, volledig elektrische auto’s die geen CO2 uitstoten, behouden toch een fiscaal voordeel. Een fiscale bijtelling voor leaserijders van 7 procent op deze voertuigen is van de baan.

VVD, CDA en PVV hebben hun plannen herzien om voor deze auto’s een fiscale bijtelling te rekenen, zo maakte VVD-Kamerlid Matthijs Huizing donderdag bekend. ,,We willen behoorlijk bestuur plegen voor mensen die op basis van verwachtingen over de fiscale bijtelling al een auto gekocht of besteld hebben”, aldus Huizing.

Het wijzigingsvoorstel op het Belastingplan van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën betekent dat de zogenoemde plug-in hybrides die weliswaar weinig maar toch wat CO2 uitstoten, in de loop van de komende jaren een bijtelling van 7 procent krijgen. Volledig elektrische auto’s die totaal geen CO2 uitstoten krijgen een nihilbijtelling voor privégebruik door leaserijders. Auto’s die nu minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten en al op kenteken gesteld zijn, houden een nihilbijtelling tot eind 2016.

VVD, PVV en CDA wilden de nihilbijtelling eerst afschaffen, maar komen daar nu van terug, na oproepen van vicepremier Maxime Verhagen en organisaties als Bovag, ANWB, RAI en milieuorganisaties. Die organisaties stuurden de Tweede Kamer deze week een brief waarin ze betoogden dat de maatregel een negatieve invloed heeft op de introductie van het elektrisch rijden. Ook prins Maurits ondertekende de brief als voorzitter van het Formule E-Team.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.