Thuiswerker wil betere technologie

2

Bijna de helft van de mensen die thuis werkt, heeft behoefte aan betere technologie op de werkplek.

Er is op de thuiswerkplek met name behoefte aan sneller internet, mogelijkheden voor video conferencing en presence technologie, waarbij zichtbaar is hoe en wanneer iemand beschikbaar is.

Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van SIP@work (een samenwerkingsverband tussen StartReady, Interoute en Plantronics).

Betere technologie

Volgens Lucas Wensing van StartReady is er vaak een groot verschil tussen de technologie die mensen thuis ter beschikking hebben en die ze op kantoor gebruiken: ‘Zeker als mensen thuis op hun eigen pc werken, kunnen de verschillen nog wel eens groot zijn. Vaak moeten ze thuis eerst nogal wat ingewikkelde trucjes uithalen om in te loggen op het bedrijfsnetwerk. Ook zie je regelmatig dat ze minder applicaties tot hun beschikking hebben: kunnen ze alleen maar e-mailen. En ja, dat werkt toch net wat minder fijn, je voelt je beperkt en minder betrokken. Die techniek heb je nodig om collega’s om je heen te voelen wanneer ze niet om je heen zijn.’

Taak voor werkgever?

Maar in hoeverre is het een taak voor de werkgever om te zorgen voor betere techniek? Een snellere internetverbinding thuis is toch een taak voor de werknemer? Wensing: ‘Dat is maar de vraag, ik zou het als werkgever graag voor mijn rekening nemen. Kijk, als mensen thuis gaan werken, en je moet daar als bedrijf twintig euro voor een snellere internetverbinding voor betalen, dan heb je dat geld er zo uit. Slechts één file waar iemand niet instaat, en je bent uit de kosten. Zo simpel is het, en zo moet je er volgens mij tegenaan kijken. Het gaat om de vraag: hoe zorg ik ervoor dat mensen in één file per maand minder staan?’

Grootste voordelen

Mensen die regelmatig thuiswerken ervaren de afwezigheid van geroezemoes van andere collega’s als het voornaamste voordeel van thuiswerken (33 procent). Een derde van de thuiswerkers (31 procent) vindt de mogelijkheid om thuis even wat privé dingen tussendoor te kunnen doen het voornaamste voordeel. Minder last van files wordt door slechts 18 procent van de respondenten genoemd als het voornaamste voordeel van thuiswerken.
Naast de behoefte aan betere technologie, hebben thuiswerkers ook behoefte aan meer flexibiliteit in werktijden (32 procent). Nu voelt een groot deel van de thuiswerkers zich nog gedwongen om tussen half negen en zes achter de PC te zitten. Acht procent van de thuiswerkers zegt behoefte te hebben aan minder wantrouwen van zijn of haar baas.

Lucas Wensing: ‘Thuiswerken wordt in Nederland steeds populairder. Inmiddels werkt de helft van de Nederlandse werknemers wel eens thuis. De thuiswerkplek lijkt echter nog niet voorzien van de nieuwste technologie, zoals dat op de werkplek op kantoor veel gebruikelijker is. Werkgevers zouden zich meer moeten inspannen om te zorgen dat medewerkers ook thuis kunnen profiteren van de nieuwste technologie om thuiswerken zo productief mogelijk te maken.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:
> P&O reageert op het regeerakkoord
> Mantelzorg in arbeidsvoorwaarden
> ‘Arbeidsparticipatie vrouwen moet omhoog’  

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Mario van Nierop, Algemeen directeur IDB Groep op

    Om echt de vruchten van thuiswerken te plukken, is het inderdaad van cruciaal belang dat werknemers thuis de beschikking hebben over een geschikte internetverbinding en alle bedrijfsgegevens die ze ook op kantoor hebben. Dat laatste is mogelijk met de inzet van een Document Management System, waarmee gebruikers via de webbrowser altijd en overal toegang hebben tot documenten en informatie.

    Het is de verwachting dat werknemers steeds meer om deze middelen zullen gaan vragen, zodat ze op elk moment en elke locatie kunnen werken. Voor werkgevers wordt het belangrijker om aan die vraag tegemoet te komen, nu de arbeidsmarkt aantrekt. Het aantal vacatures neemt toe en daarom wordt het voor bedrijven belangrijker om zich te profileren als aantrekkelijke werkgever. Met name jongere werknemers hechten sterk aan een flexibele opstelling van hun werkgever: ze willen graag gebruik maken van de nieuwste technologie?n om hun werktijden zelf in te delen en zo een betere balans te vinden tussen werk en priv?. Werkgevers die investeren in de middelen om op elk moment en elke plek te kunnen werken, zullen niet alleen gemakkelijker aan nieuw personeel komen, maar zullen ook bestaand personeel gemakkelijker binnen houden.

    Dat geldt niet alleen voor kenniswerkers ? medewerkers die met een laptop en bedrijfstelefoon op elke locatie en elk moment kunnen werken. Ook organisaties waarin werknemers voor een deel aan de werkplek gebonden zijn (door bijvoorbeeld de aanwezigheid van pati?nten, cli?nten of leerlingen) omarmen steeds meer Het Nieuwe Werken. Zij zien in dat medewerkers altijd wel een deel van hun taken zelf kunnen inplannen, waar en wanneer ze dat willen. Of het nu gaat om een docent die nakijkwerk verricht of een verpleger die rapportages maakt: door flexibel om te gaan met werktijden, kan bijna iedereen op zijn minst een deel van het werk overal en naar eigen inzicht uitvoeren. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om op de werkplek zelf gebruik te maken van de voordelen van Het Nieuwe Werken, bijvoorbeeld door de invoering van video-vergaderen, documentdeling, het digitaal opslaan en terug kunnen vinden van documenten, ketenintegratie et cetera, waardoor werknemers minder vaak de weg op hoeven.

    Hierdoor worden de voordelen van Het Nieuwe Werken (zoals hogere productiviteit, gemotiveerdere medewerkers, minder files, betere werk-priv?balans) beschikbaar voor alle sectoren.

  2. Ik kan mij haast niet voorstellen dat de helft van de medewerkers wel eens thuis werkt. Dat is wel overtrokken. Er zijn voor mijn gevoel teveel beroepen, in ieder geval in de tak waar ik werkzaam ben, transport, waar het gewenst is dat mensen aanwezig zijn. En ik denk dat dit voor veel andere beroepen ook geld. Denk aan; bouwvakkers, productiemedewerkers, chauffeurs, schilders etc.