Telewerken kan bij driekwart van de bedrijven

0

Telewerken, waarbij medewerkers buiten de bedrijfsvestiging via internetsystemen kunnen werken, kan inmiddels bij 74 procent van de Nederlandse bedrijven met tien of meer medewerkers. In 2003 was dit nog geen kwart, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Vooral bedrijven die specialistische zakelijke diensten aanbieden, zoals rechtshulp en architecten- en ontwerpbureaus, en bedrijven in de ICT-sector ondersteunen telewerken op grote schaal. In beide branches betreft het negen op de tien ondernemingen.

In sectoren waar veel personeel wegens de aard van het werk fysiek aanwezig moet zijn, wordt veel minder aan telewerken gedaan. In de horeca bijvoorbeeld komt het bij nog geen vier op de tien bedrijven voor.

Van alle werknemers in Nederland telewerkt 15 procent minimaal een halve dag per week. Meer mannen dan vrouwen zijn actief als telewerker (18 tegen 12 procent) en hoogopgeleiden doen acht keer zo vaak aan telewerken dan laagopgeleiden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.