Supermarkten willen af van zondagstoeslag

2

Vakcentrum Detailhandel wil af van de zondagstoeslag die bij veel supermarktmedewerkers in hun cao is vastgelegd, omdat de zondag steeds meer een gewone werkdag wordt.

Dat heeft de brancheorganisatie van zelfstandige supermarktondernemers vrijdag bekendgemaakt.

‘We leven inmiddels in een 24-uurseconomie. Nu de zondag niet meer een uitzondering vormt, maar gewoon een normale werkdag is geworden, is het toch ook normaal medewerkers die op zondag werken geen toeslag krijgen’, zegt een woordvoerster. Volgens haar werkt supermarktpersoneel ook al lang niet meer standaard van 9 tot 5 uur, maar juist heel onregelmatig op verschillende dagen in de week. Afschaffing van de zondagtoeslag zou voor hen daarom nauwelijks minder loon moeten betekenen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. juist @Frank dus ambtenarij zou dus ook op zondag geopend moeten worden zodat de gewone arbeider voor het verlengen van paspoort/rijbewijs etc geen vrije dag meer hoeft te nemen… wat kletsen die superklojoos.. de zondag is pure winst voor ze…. of willen die directeuren nog grotere huizen en autoos? Nee afschaffe die zondag openingen is vele malen beter… dor die openeinegn gaat heel de horeca en privelevens van mensen kapot…..