Subsidie afhankelijk van balkenendenorm

1

De provincie Gelderland geeft geen subsidies meer aan instellingen waarvan werknemers meer verdienen dan de balkenendenorm.

De Gelderse staten vergaderden over de toekenning van subsidies aan twee cultuurstichtingen in Arnhem en Apeldoorn. De stichtingen krijgen elk een subsidie van vier ton. De SGP diende tijdens het debat een voorstel in om niet meer over de brug te komen als instellingen hun werknemers meer dan de balkenendenorm betalen. Provinciale Staten namen die motie breed aan.

Subsidies moeten worden besteed aan de organisatie en uitvoering van evenementen en niet aan hoge salarissen van personeel, aldus de motie. Alle statenleden staan achter de motie, die werd ingediend door de SGP en werd gesteund door PvdD, GVB, SP, D66 en VVD

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Simon Stoltz op

    Het lijkt erop dat provincie zichzelf flink in de problemen heeft gebracht met dit besluit. Universiteiten, o.a., hebben vele mw’s boven Balkenendenorm. Krijgen die nu ook geen subsidies meer? Iedere partij geeft nu eigen uitleg aan het besluit, maar strikt genomen behoren nu ook de Uni’s geen subsidies meer te krijgen. En dat geldt voor nog meer instellingen. Zichzelf in de voet geschoten, misschien?