Steeds meer animo doorwerken tot 65e

2

Steeds meer werknemers zijn bereid tot hun 65e te blijven werken. De afgelopen vier jaar is het aandeel werknemers dat wil doorwerken zelfs verdubbeld; van 21 procent in 2005, naar 42 procent in 2009.

Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die TNO en CBS donderdag publiceerden.

Werknemers met een hogere opleiding gaven vaker aan te willen doorwerken tot 65 jaar dan middelbaar en lager opgeleiden.

In de bouwsector is de bereidheid te werken tot de pensioengerechtigde leeftijd het laagst. In die sector wil slechts een derde van de werknemers tot 65 jaar doorwerken, terwijl bijna de helft nee zei tegen doorwerken tot 65. De rest gaf aan het nog niet te weten. In de landbouw en visserij, alsmede in het onderwijs en de zakelijke dienstverlening, zijn juist veel werknemers die wel willen blijven werken tot ze 65 zijn.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Martijn Betgem op

    Waarom is het toch altijd bij dit soort berichten dat ik het gevoel krijg dat het niet waar is?

  2. M. Janssen op

    Als gevolg van alle wijzigingen (afschaffen VUT etc) en alle aandacht voor het verhogen van de pensioenleeftijd denk ik dat de denkwijze van mensen wat aangepast is. Jaren geleden was het standaard om met 62 of eerder te stoppen, maar nu zien mensen in dat ze toch wel tot 65 zullen moeten werken (en wellicht zelfs tot 67). Ik denk dat de tegenzin is omgeslagen in berusting en in bepaalde gevallen de motivatie “om er dan maar het beste van te maken”.

    En daarnaast heb je ook altijd mensen die gewoon graag werken en contact met collega’s hebben. Laat ik die niet vergeten…