Secundaire slaapvoorwaarde in China

2

HR zit overal. Zo werkt Floor Nobels in China, waar het personeel heel hard werkt, maar ter compensatie iedere dag even een dutje mag doen.

Online voel ik mij als een vis in het water. Door de schaarste aan IT’ers in Nederland is de wereld mijn werkterrein. Afstand is voor mij geen grens, vanaf iedere plek kan ik developers werven en social media jobmarketing campagnes opzetten.
Toen mijn man vroeg of ik zin had om naar Shenzhen te verhuizen voor twee jaar antwoordde ik volmondig JA. Dit was de kans om in het Silicon Valley van China te wonen, de thuisbasis van technologiegiganten als Tencent, Huawei en Lenovo.

Inmiddels woon ik een half jaar in China en ben ik onder de indruk van de werkmentaliteit. Er wordt hard gewerkt, echt hard. Ze hebben liever een baan van 60 uur dan van 40 uur. Iemand zei treffend: ‘Er is een religie in China; de religie van geld verdienen.’ Maar hoe hou je dat vol? Daarvoor bieden ze het dutje na de lunch aan als secundaire arbeidsvoorwaarde. Om half een gaat het licht uit, leg je een kussen op het bureau, pak je je deken uit de la en doe je een powernap. Met slaap was je je hersenen, dus na een half uur kun je er weer fris tegenaan.

 

Werk jij in het buitenland als HR-professional en lijkt het je leuk je verhaal te doen in P&Oactueel? Neem dan contact op met de redactie via redactie@penoactueel.nl o.v.v. Standplaats HR

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties