Scholing moet langdurige uitzendkracht helpen

1

Ongeveer 5 procent van de uitzendkrachten valt regelmatig terug op een uitkering omdat het hen niet lukt aaneengesloten aan het werk te blijven. Meer en betere scholing moet hen een betere kans op de arbeidsmarkt bieden.

Dat volgt uit onderzoek dat uitzendkoepel ABU samen met de vakbonden heeft gedaan naar het arbeidspatroon van 585.600 uitzendkrachten die 3,5 jaar in hun loopbaan zijn gevolgd. Bijna 115.00 van hen werkten langer dan 2 jaar als uitzendkracht. Vaak zijn dat 45-plussers met een relatief laag loon. Zij hebben meestal geen diploma.

Bijna de helft van de uitzendkrachten stroomt na een uitzendbaan door naar een niet-uitzendbaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. K Molenaar op

    Tja wat dachten ze dan dat mensen die opgeleid zijn en dus het geluk mochten hebben om een studie te volgen en jong zijn via een uitzendhebben aan de slag willen. Nee het zijn die oudere die er na jaren uitgegooid worden omdat ze te duur zijn, en die dan niet meer aan de slag komen via het gewone werk, dan maar moeten gaan werken voor een Uitzendburo waar ze voor een minimum mogen gaan werken nadat ze uitgeknepen zijn door een oude baas.
    Dus wie is er nu gek of wie houd nu wie voor de gek, van je kunt werken tot je heel erg oud bent ja als je vanaf je 45ste voor een hongerloon via een uitzendburo wilt weken.