‘Salariscode zorg moet verplicht opgelegd’

0

De beloningscode voor zorgbestuurders moet verplicht worden opgelegd aan alle bestuurders in de gezondheidszorg. Daarvoor heeft voorzitter Ruud Lapré van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) woensdag gepleit.

Volgens Lapré zijn er te veel incidenten rondom de salarissen van topbestuurders. "De incidenten leiden af van waar het werkelijk om moet gaan in de zorg: Vernieuwing en het zo goed mogelijk besteden van de beperkte financiële middelen. De ervaring leert dat de bestuurders na het incident gezag en vertrouwen verliezen, niet alleen binnen hun zorginstelling, maar ook daarbuiten."

Het kabinet werkt aan de nieuwe wet die regels stelt aan topinkomens in de publiek-private sector. Lapré hoopt dat het kabinet de beloningscode voor zorgbestuurders, ingevoerd in 2009, als uitgangspunt neemt voor de zorgsector. Volgens de voorzitter werkt die code goed, maar is hij nu te vrijblijvend. Als bestuurders geen lid zijn van onze organisatie, hoeven ze zich niet aan de code te houden. Als het kabinet de code in de wet verankert, is hij verplicht."

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.