Ruimte voor talent door job crafting

0

De term job crafting duikt steeds vaker op in het HR-vakgebied. Centrale gedachte is dat job crafting een manier is om met kleine aanpassingen je functie op maat te snijden, zodat het werk optimaal aansluit bij je eigen motivatie en talenten. Bijvoorbeeld door aanpassingen aan te brengen in de taken, relaties, betekenis of context van het werk. Medewerkers nemen op die manier continu zelf invloed op de vormgeving van hun werk.

Sterke punten productief inzetten
Vaak ‘schaven’ mensen al onbewust een beetje aan de concrete invulling van hun functie. Maar door expliciet aandacht te besteden aan dit ‘baan boetseren’ kun je het bewust inzetten, ook voor mensen die dit niet van nature doen.

De auteurs beschrijven in het artikel een praktisch toepasbare methodiek om (vanuit een HR(D)-rol) in organisaties aan de slag te gaan met job crafting.
Visser, T.,  Tjepkema, S., & Spruyt, M. (2012). Ruimte voor talent door job crafting. Sterke punten productief inzetten. Opleiding en Ontwikkeling, 25, 2, p. 21-26

Terug naar ‘Opleiden’ »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.