Rotterdam strenger voor kinderopvang

0

De stad Rotterdam gaat harder optreden tegen peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die de regels aan hun laars lappen.

Zo krijgen ze bij overtredingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de veiligheid, direct een boete opgelegd.

Dat maakt onderwijswethouder Hugo de Jonge donderdag bekend tijdens een werkbezoek aan kinderdagverblijf De Dondersteen in Rotterdam. Het stadsbestuur wil de ontwikkeling van nul- tot vierjarigen stimuleren door de kwaliteit van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven verder te verbeteren.

Het gaat hierbij niet alleen om strenge controles op de locatie, maar ook door ondernemers in deze sector met hun bedrijf verder te helpen, bijvoorbeeld met het helpen opstarten van een kinderopvang. De wethouder wil dat het personeel van peuterspeelzalen en de kinderopvang goed Nederlands spreekt. Ondernemers die hier werk van maken, moeten dat kunnen aantonen. Zij worden daarop gecontroleerd.

,,Ouders in Rotterdam moeten kunnen rekenen op een goede en veilige opvangvoorziening voor hun kinderen. Dat betekent dat we samen met kinderopvangorganisaties alles op alles zetten om kinderen in deze stad een goede start te kunnen laten maken”, aldus De Jonge.

De gemeente opent ook een digitaal loket voor zowel ouders, kinderopvanghouders als werknemers. Zij kunnen daar terecht voor allerlei informatie, zoals over kinderopvanglocaties, programma’s die worden aangeboden en aanmeldinformatie. Voor ondernemers wordt het onder meer makkelijker om vergunningen te krijgen om het aantal kindplaatsen uit te breiden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.