Proeftijd in tijdelijke contracten

0

Vorige week heeft de Tweede Kamer de Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Met de invoering van deze wet komen er wijzigingen in de Wet Flexibiliteit en Zekerheid en het ontslagrecht.

Update: Minister Asscher heeft toch besloten om het eerste deel van de wet uit stellen naar 1 januari 2015. Voor een volledig en up-to-date overzicht van de belangrijkste wijzigingen zie:

Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij’

We formuleerden de volgende stelling: “In geen enkel tijdelijk contract mag na straks nog een proeftijd opgenomen worden.” Na tien dagen hebben 130 bezoekers van onze website aangegeven of zij dachten dat deze stelling juist of onjuist was. Een overgrote meerderheid (91,5%) denkt dat dit onjuist is. Hieruit blijkt dat de meeste mensen goed op de hoogte zijn van de nieuwe regels op dit punt. Het is straks namelijk alleen verboden om een proeftijd op te nemen in contracten die niet langer dan een half jaar duren.

Ook wanneer een tijdelijk contract afloopt verandert er het één en ander. Werkgevers moeten vanaf 1 juli 2014 een aanzegtermijn van een maand in acht nemen. Hierover bestond meer onduidelijkheid bij onze bezoekers, zo bleek uit de vorige kennisvraag.

Bekijk hier wat er op welk moment wijzigt met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid.

Meer nieuws en achtergronden staan in het dossier Wet Werk en Zekerheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.