Principeakkoord kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie

0

Werkgevers en werknemers in de kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie zijn tot een principeakkoord gekomen over een nieuwe cao.

Bondsleden zullen komende week stemmen over de cao, die een looptijd heeft tot juni 2011. Er is een loonstijging afgesproken van 1 procent per 1 april 2010 en nog een halve procent per 1 januari 2011. Piet Janssen, onderhandelaar van FNV Bondgenoten: ‘Gegeven de huidige omstandigheden in de bouwsector en de vooruitzichten is dit geen verhaal om in te lijsten, maar wel het hoogst haalbare.’

Werktijden
Twee jaar geleden is er een commissie van kaderleden en werkgevers in het leven geroepen, nadat de werkgevers de cao behoorlijk op de schop wilden nemen. Zij hebben nieuwe afspraken over werktijden in de sector gemaakt, gevat in het rapport ‘Modern Times’. De aanbevelingen uit dit rapport zijn met uitzondering van een artikel meegenomen in de nieuwe cao. Janssen: ‘De doorbetaling van de schafttijd is nu bijvoorbeeld afgeschaft, maar dit is gecompenseerd met een flinke loonstijgging. Al met al dus geen achteruitgang.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.