Principe-akkoord in schoonmaak-cao

1

De werkgevers en bonden in de schoonmaakbranche hebben overeenstemming bereikt over een cao voor de schoonmaaksector.

Dat hebben werkgevers en bonden donderdag bekendgemaakt.Woensdagavond laat werd overeenstemming bereikt in het al maanden slepende conflict.

Volgens werkgeversorganisatie OSB heeft de nieuwe cao een looptijd van twee jaar. De werknemers krijgen er per 1 juli dit jaar 1 procent bij en op 1 januari 2011 nog eens. Op 1 juli 2011 komt er nog 0,75 procent bij. ,,Eind 2011 krijgen de schoonmakers een eindejaarsuitkering van 0,75 procent”, aldus Rob Bongenaar, directeur van de grootste werkgeversorgsanisatie in de schoonmaak, OSB.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik vraag me af of er niet door de vertegenwoordigers van de Werkgevers is gefaald bij deze onderhandeling, en dan bedoel ik betreffende de eindejaarsuitkering.

    In 2008 is er een ingrijpende wijziging in het loongebouw doorgevoerd in de CAO van april 2008 t/m dec 2009. Zeer belangrijk onderdeel hiervan was een STRUCTURELE eindejaarsuitkering die standaard IN het uurloon werd opgenomen. Beetje raar en vooral erg ONTERECHT in mijn ogen, dat werkgevend schoonmaakland nu een eindejaarsuitkering moet uitbetalen over een uurloon INCLUSIEF STRUCTURELE EINDEJAARSUITKERING?!?!?

    zijn er wellicht nog meer werkgevers in schoonmaak-nederland die zich dit herinneren en hier vraagtekens bij stellen?

    Ik heb zojuist RAS gebeld en daar kwam, zoals gewoonlijk, behalve wat gemompel en wat gesputter, alleen uit dat dit nou eenmaal afgesproken is. Ja, zover was ik ook…