Pleidooi voor topondernemersregeling

0

Het kabinet moet komen met een topondernemersregeling, in lijn met de al bestaande topsportregeling, voor jonge studerende ondernemers.

Daarin moet ruimte zijn voor flexibele roosters en coaching in het studietraject van de ondernemers.

Dat schrijven de door tijdschrift Sprout verkozen 25 meest talentvolle ondernemers van Nederland vrijdag in een brief aan minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) en minister Maxime Verhagen (Economische Zaken).

Jonge ondernemers kunnen niet aan de strenge aanwezigheidsverplichtingen voldoen. Hierdoor worden ze gedwongen om te stoppen met studeren om hun ondernemingen tot een succes te maken, schrijven ze in de brief. Ze roepen op om ‘het nieuwe werken’ in het hoger onderwijs te integreren, zodat studeren en ondernemen elkaar kunnen versterken.

Daarnaast pleiten ze ervoor dat de bijverdienstenregeling wordt afgeschaft. Die regeling is volgens de jonge ondernemers een straf voor hun ambitieuze instelling.

In een reactie laat minister Verhagen weten dit een uitstekend idee te vinden. Samen met het ministerie van OCW is hij aan het praten over de mogelijkheden. Hij wil samen met staatssecretaris Zijlstra deze ondernemende studenten graag ontvangen om hierover verder te praten.

Lees ook:
> Speciale werving & selectie voor Nieuwe Werkers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.