Persoonlijke ontwikkeling belangrijk in loopbaan

0

Nederlandse professionals op LinkedIn vinden persoonlijke ontwikkeling het belangrijkst in hun loopbaan. Dit blijkt uit een poll op dit social mediakanaal.

In totaal hebben 790 mensen hun mening gegeven. De respondenten konden kiezen uit de antwoordopties ‘persoonlijke ontwikkeling’, ‘geld’, ‘groei’ en ‘collega’s’. 61 procent gaf aan dat persoonlijke ontwikkeling het belangrijkste is. ‘Persoonlijke ontwikkeling staat zeker boven aan. Maar uiteindelijk werk ik om goed te kunnen leven, en daarbij hoort een goed salaris,’ zo reageerde één van de respondenten. Anderen deelden deze mening: ‘Doel in het leven is je ontwikkelen en groeien. Dat doe je in het dagelijks leven en in je werkomgeving. Natuurlijk zijn het salaris en je collega’s ook heel belangrijk. Je moet wel met plezier naar je werk gaan.’

Anderen waren van mening dat ontwikkelen niet per definitie tijdens het werk hoeft. ‘Ontwikkelen kan ook prima tijdens verlof’ en ‘Behalve geld kan ik de andere drie dingen ook elders halen, ’ zo redeneerden zij.

Er waren ook mensen die een aantal antwoordopties misten bij de poll. Zij gaven aan dat ook iets waardevols voor de maatschappij kunnen doen en het verschil kunnen maken belangrijk zijn in de loopbaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.