‘Personeelsbeleid sluit niet aan op leeftijd’

0

Veel werkgevers zijn zich bewust van de vergrijzingsproblematiek, maar doen daar weinig mee.

Bij driekwart van de werkgevers sluiten de arbeidsvoorwaarden binnen de organisatie niet aan bij de leeftijd van de werknemer. Een derde is ook niet van plan stappen in die richting te ondernemen.

Dit blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea en adviesbureau Mercer waarvoor twaalfhonderd werkgevers zijn ondervraagd. Met een hogere pensioenleeftijd in zicht is een personeelsbeleid dat daarbij aansluit van groot belang, stellen de onderzoekers.

Veel werkgevers hebben al wel flexibele werktijden en dito werkplekken geïntroduceerd, maar werknemers maken hiervan nog maar beperkt gebruik. Voor bijna de helft is een verdere flexibilisering nog een brug te ver. Ook staan werkgevers niet te trappelen om bijvoorbeeld deeltijdpensionering in te voeren.

,,Deze afwachtende houding is voor een deel zeker te danken aan het ontbreken van urgentie; ondernemingen worden op dit moment nog niet geraakt. Er zal pas echt actie worden ondernomen nadat zich problemen hebben aangediend. Het is dan echter veelal te laat; nu actie ondernemen betekent een goede voorbereiding op een grote verandering in de arbeidsmarkt’‘, aldus Rogier ten Kate van Centraal Beheer Achmea.

Bijna de helft van de werkgevers ziet het overigens niet gebeuren dat werknemers massaal doorwerken tot hun 65e, terwijl ruim een derde dit wel verwacht. Twee op de vijf werkgevers vinden dat de arbeidsvoorwaarden erop gericht moeten worden dat ouderen na hun 65e nog doorwerken. Maar een kwart vindt dat niet nodig.

De onderzoekers menen dat werkgevers tijdig met hun werknemers in gesprek moeten gaan over hun competenties, gezondheid, welzijn en wensen en behoeften. Ook is het belangrijk dat de werkzaamheden aantrekkelijk en uitdagend blijven.

Lees ook:
> Werkgever minder doordrongen van noodzaak langer doorwerken dan werknemer

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.