Pensioenpremie metaalsector praktisch gelijk

0

De netto premie van het pensioenfonds voor de metalektro PME blijft volgend jaar voor de werknemer praktisch gelijk aan de premiekosten van 2011.

Dat heeft PME vrijdag bekendgemaakt. In overleg met onder anderen de bonden wijkt PME af van het pensioenakkoord, dat stelt dat werknemers eenzijdig zouden moeten opdraaien voor premiestijgingen.

Bij een gelijke verdeling (50-50) van de premie tussen werkgever en werknemer kunnen de kosten zelfs iets goedkoper uitvallen. Werknemers moeten volgend jaar wel rekening houden met een iets lagere pensioenopbouw. De stijgende kosten worden deels gedekt door werkgevers en deels door gebruik te maken van een percentage van de overgangsregeling waarvoor overigens het werknemersdeel vervalt. Binnen de metaalsector geldt de afspraak dat de werkgever voor minimaal 50 procent opdraait voor de kosten van de pensioenpremie.

De nieuwe constructie past volgens PME beter binnen de huidige renteontwikkeling.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.