Pensioenleeftijd stijgt al jaren

0

De gemiddelde leeftijd waarop we met pensioen gaan stijgt vanaf 2007 en is in 2013 verder opgelopen tot 63,9 jaar.

Inmiddels is bijna de helft van de pensioengangers 65 jaar of ouder.

Pensioenleeftijd stijgt vanaf 2007
Van 2000 tot en met 2006 was de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gingen steeds 61 jaar. De stijging vanaf 2007 komt door de invoering van wetswijzigingen en regelgeving gericht op het stimuleren om langer door te werken. Hierdoor gingen steeds minder werknemers op jongere leeftijd met pensioen.

Bijna helft van pensioengangers is 65 jaar of ouder

Het aandeel werknemers dat met pensioen gaat tussen de 60 en de 65 jaar neemt de laatste jaren sterk af. In 2013 was 48% van de werknemers op het moment van pensionering 65 jaar of ouder. Hiermee is deze groep in 2013 voor het eerst groter dan de groep die tussen 60 en 65 jaar met pensioen gaat.

Congres ‘Zicht op pensioenen’
Wat de wijzigingen in het pensioenstelsel? Welk voordeel heeft dit voor jou en je medewerkers? Het antwoord krijg je op het congres ‘Zicht op pensioenen’. We vertellen je wat je echt móet weten. In één dag ben je op de hoogte van de actuele stand van zaken en weet je hoe het nieuwe pensioenstelsel ervoor staat. Je krijgt inzichten en handvatten om het met beide handen aan te pakken in je organisatie. Lees meer en schrijf je in.

Wanneer: 11 maart 2014
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw

Lees ook: ‘Pensioenleeftijd in 2023 naar 67 jaar‘ en ‘Hogere pensioenleeftijd schaadt economie

Bron: CBS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.