Pensioenkoepels bundelen krachten

0

De overkoepelende organisaties van de pensioenfondsen VB (bedrijfstakpensioenfondsen), UvB (beroepspensioenfondsen) en OPF (Ondernemingspensioenfondsen) gaan de krachten bundelen door de drie bureau’s samen te voegen in een federatie.

Dat heeft VB dinsdag bekendgemaakt.

Door samen te gaan denken de organisaties slagkrachtiger te kunnen optreden. ,,De besturen van de drie pensioenkoepels zijn ervan overtuigd dat ze samen beter, slagvaardiger en met meer impact kunnen opereren. Juist in deze tijd waarin de pensioenwereld met grote uitdagingen te maken heeft en onder het vergrootglas ligt van overheid, toezichthouders, media en niet te vergeten de pensioendeelnemers”, aldus de koepelorganisatie.

De huidige problemen waarmee de pensioensector wordt geconfronteerd, onderstrepen volgens de partijen de noodzaak om de krachten te bundelen. De nieuwe organisatie krijgt een federatiebestuur met vertegenwoordigers vanuit de drie koepels en een onafhankelijke voorzitter. VB-directeur Gerard Riemen is de beoogde algemeen directeur. De naam van de nieuwe federatie is nog onbekend.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.