Overwerken in Nederland meer regel dan uitzondering

2

In Nederland werken we per week vaak over en hiermee stijgen we zelfs boven het wereldwijde gemiddelde uit. De meeste Nederlandse workaholics werken zo’ n acht tot twaalf uur per week over. Dit komt neer op een extra werkdag per week, blijkt uit onderzoek van Regus.

Het gemiddelde aantal overuren staat wereldwijd op zeven uur per week, waarbij er het meest op maandag wordt overgewerkt. In Nederland werken de meeste werknemers (26%) op dinsdag of donderdag over. Op vrijdag worden de minste extra uren gemaakt.

In Nederland zijn we wel gewend om over te werken. Slechts 13% van de ondervraagden werkt één uur of minder per week over. Ruim de helft van de Nederlanders (58%) geeft daarentegen aan minimaal zes extra uren te maken bovenop hun contract. Hiervan werkt maar liefst 16% meer dan vijftien uur extra per week.

Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland: ‘Het is bewonderenswaardig dat Nederlandse werknemers zo betrokken zijn bij het werk, maar tegelijkertijd is het ook zorgwekkend dat zij wekelijks overuren maken. Wanneer werknemers de mogelijkheid hebben om dichter bij huis te werken, kunnen zij profiteren van een kortere reistijd en efficiënter met hun tijd omgaan. Lange werkdagen en daarna nog een lange rit naar huis kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Regus helpt bedrijven aan flexibele werkplekken om zo onder andere overuren te compenseren en een lange reistijd te minimaliseren.’

Bron: Regus

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Men moet eens een onderzoek doen in de luchtvracht op schiphol..daar is overwerk bijna standaard, en de meeste uren worden op vrijdag gemaakt. Is het misschien een reden dat men overwerkt voor een beter salaris??

  2. Is hier ook in meegenomen of mensen een fulltime of parttime contract hebben? Bij een parttime contract is overwerken namelijk heel makkelijk en ook niet perse schadelijk… En aangezien NL het land is met de meeste parttimers zou me dat niet verbazen als het daarmee te maken heeft.