Ook zorgpersoneel in actie voor betere cao

0

Zorgpersoneel en hun bonden voeren woensdag 19 mei actie voor een betere cao voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT).

De cao-onderhandelingen zijn eerder dit voorjaar vastgelopen, omdat de werkgevers verslechteringen in de cao willen opnemen. De werknemers verzamelen zich woensdag bij het Nieuwegein Business Center, waar om 13:00 uur een ledenvergadering van werkgeversorganisatie Actiz plaatsvindt. Daar zullen zij de werkgevers oproepen zich te houden aan de afspraken uit het sociaal akkoord.

In het sociaal akkoord dat in maart 2009 is afgesproken, zijn afspraken tussen werkgevers en werknemers opgenomen over koopkrachtbehoud en werkzekerheid. Deze afspraken zijn gemaakt om de crisis het hoofd te bieden. Helaas zijn de werkgevers in de VVT tot nu toe niet bereid om zich aan deze afspraken te houden; in hun eindbod houden ze vast aan een nullijn en eisen bovendien dat oudere medewerkers weer alle diensten, dus ook nachtdiensten, gaan draaien. De medewerkers die de bond spreekt zijn teleurgesteld; zij vinden dat het eindbod getuigt van weinig respect voor hun harde werk. Terwijl zij zich dag in dag uit met grote betrokkenheid inzetten voor het wel en wee van hun cliënt. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.