Ontsnappingsclausule werkkostenregeling

1

De fiscus slaat genadeloos toe bij het passeren van de 1,4 procent vrijstellingsgrens van de werkkostenregeling (WKR). Maar, dankzij een slimme toepassing kan de HR-manager toch een extra beloning toekennen.

Index
♦ Gepuzzel voor de HR-manager
Slimme loyaliteitsconcepten
Voorbeeld: een belevenis cadeau

Gepuzzel voor de HR-manager

Werkgevers kunnen binnen het kader van de werkkostenregeling hun personeel vrijblijvend iets extra’s geven, als ze maar onder de 1,4 procent van de totale loonsom blijven. De klap valt als de werkgever boven die vrijstelling uitkomt. Dan slaat de fiscus genadeloos toe met een eindheffing van 80 procent. Dit vraagt van de HR-manager behoorlijk wat rekenwerk om hier zo goed mogelijk invulling aan te geven.
Terug naar index »

Slimme loyaliteitsconcepten

Er bestaan slimme loyaliteitsconcepten die inspelen op deze ontwikkeling. Zoals bijvoorbeeld speciale medewerkersvoordeelprogramma’s in de vorm van een bedrijfsabonnement. Zo’n abonnement – vaak aan te schaffen voor een gering bedrag – valt dan wel binnen de werkkostenregeling, maar het gebruik van de voordelen ervan vallen erbuiten. Dit heeft dus nauwelijks invloed op de speelruimte binnen de werkkostenregeling.
Terug naar index »

Voorbeeld: een belevenis cadeau

Een voorbeeld hiervan is wegnahetwerk.nl. Dit abonnement biedt werknemers een jaar lang toegang tot een uitgebreid assortiment aan belevenissen die de medewerkers zelf met korting kunnen boeken. Theater, pretparken, hotelovernachtingen en zelfs de wat extremere activiteiten als skydiven zijn mogelijk. Er zijn telkens nieuwe aanbiedingen. Zo kunnen werkgevers – zonder de werkkostenregeling al te zeer te belasten- hun werknemers toch iets extra’s geven.
Terug naar index »

Bekijk ook eens:
> Dossier Werkkostenregeling op SalarisNet »
> Meer over de werkkostenregeling »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wegnahetwerk is helemaal niks. Ze zeggen wel korting te bieden, maar in de praktijk valt dit heel erg tegen.