Ondernemingen sturen meer managers naar buitenland

2

Internationale ondernemingen verwachten meer seniormanagers naar buitenlandse posten te sturen in de komende vijf jaar.

Dit blijkt uit het onderzoek: Up or out: next moves for the modern expatriate, uitgevoerd in opdracht van Regus. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 418 senior executives die verantwoordelijk zijn voor bedrijfsonderdelen in het buitenland.

Door een afnemende vraag in Westerse markten neemt de druk toe om uit te breiden in China, India en andere markten waar sprake is van groei. Op die manier wordt gepoogd de omzet toch nog op peil te houden. Maar met het uitbreiden, moeten er ook Nederlanders naar die landen gestuurd worden om het werk te verrichten. Bijna 40 procent van de ondernemingen is van plan om meer managers naar het buitenland te zenden in de komende vijf jaar.

Andere manier

Toch is de expat van twintig jaar geleden niet de expat van 2010, zegt Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Benelux: ‘Destijds kreeg een expat het complete pakket: een luxe appartement, een groot salaris, het gezin dat meeging, enzovoort. Dat was voor bedrijven een forse kostenpost. Nu zie je dat dat pakket vaak uitgekleed wordt, alle extra voorwaarden zijn er niet meer. Voor een deel zijn die veranderingen bedrijfseconomisch ingegeven, voor een ander deel heeft het ook te maken met de arbeidsmarkt. Mensen accepteren het uitgeklede pakket omdat ze niet alleen voor het geld en de luxe reizen, maar steeds vaker ook voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling en om kennis te maken met andere culturen.’
Volgens Eduard Schaepman zie je dat ook terug in de onderhandelingen met de expat, die zijn steeds persoonlijker. Sommigen willen koste wat kost hun Apple-laptop mee, anderen pakken liever 10 keer per jaar het vliegtuig terug naar de aardappels van moeder.

Flexibeler

Die flexibilisering uit zich bijvoorbeeld ook in de duur van het verblijf: ‘Vroeger bleven mensen vele jaren op een plek, waarna ze werden doorgestuurd naar een volgende buitenpost. Tegenwoordig is het normaler om een paar maanden of zelfs weken uitgezonden te worden. Daar moeten dus ook flexibeler oplossingen voor bedacht worden als het gaat om wonen, werken en leven. De aanwezigheid van een expat sluit nu dus veel beter aan bij het werk dat gedaan moet worden.’

Aandachtsgebied P&O

Goede communicatie blijft nog steeds onontbeerlijk, zegt Schaepman: ‘Maak een expat duidelijk wat je van hem verwacht als hij op reis is, en maak afspraken over de terugkoppeling. Door de voortschrijdende techniek is het veel makkelijker om aansluiting tussen het hoofdkantoor en de buitenpost te houden, maar maak daar ook gebruik van. Helaas is er nog veel te verbeteren. Videoconferencing wordt bijvoorbeeld nog maar heel weinig gebruikt, terwijl het een goede mogelijkheid is om te overleggen. De nieuwe generatie staat daar wel open voor, maar zij hebben vaak juist weer te maken met conservatieve leidinggevenden.’

Andere belangrijke resultaten uit het onderzoek:

  • Managers willen graag deel uitmaken van de wereldwijde trend van mondialisering en mobiliteit. Vier op de vijf is van mening dat een post in een groeiende markt bijdraagt aan de carrièreontwikkeling.
  • Bedrijven zijn eerder geneigd om expats naar China, India en andere Aziatische landen te sturen dan naar een andere opkomende markt. Daarna zijn gezamenlijk het Midden-Oosten, Rusland en Oost-Europa de meest geliefde bestemming.
  • Ongeveer drie op de vijf expats is van mening dat het hoofdkantoor de aard van de plaatselijke zakelijke omgeving niet volledig begrijpt. Een op de drie expats klaagt over overmatig ingrijpen.
  • Meer dan de helft van de expats wordt naar een bepaalde locatie gestuurd voor een periode van tussen de twee en vijf jaar. Tegelijkertijd is er een stijging in het aantal gevallen van flexibel werken, zoals korte-termijn en ‘forens’ opdrachten.
  • Bijna driekwart van de respondenten is van mening dat ‘gevoel voor de cultuur’ de belangrijkste eigenschap is van een expat.

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Ik ben een leerling die de opleiding P&A volgt. Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek naar bedrijf en expat.

    Ik ben net zoals Gerrit ook benieuw naar de kosten en batenanalyse.

    De kosten zijn vaak 4x zoveel, maar op welke termijn zijn deze kosten weer terug verdient door het bedrijf?