Nieuwe kinderopvangregeling dupeert ouders

0

Meer dan een kwart van de ouders die een kind op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang hebben, zegt nadeel te ondervinden van de nieuwe regeling voor kinderopvangtoeslag.

Een deel van hen overweegt zelfs minder te werken of daar helemaal mee te stoppen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het TROS-programma Radar.

Het tv-programma ondervroeg 1918 ouders die gebruikmaken van een kinderdagverblijf. 28,5 procent van hen geeft aan dat de regeling negatief uitpakt. Een kwart overweegt daardoor minder te gaan werken en 14 procent denkt er zelfs aan om helemaal te stoppen. Van de 852 ouders die buitenschoolse opvang afnemen, heeft ruim 40 procent last van de nieuwe regels. Een vijfde geeft aan minder te willen werken daardoor, 14 procent zegt te stoppen.

Sinds januari krijgen ouders een maximumaantal uren aan kinderopvang, op basis van de uren die de minst werkende ouder werkt. Ineke van Gent van GroenLinks heeft vorige week opheldering gevraagd aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) omdat ouders toen pas door de Belastingdienst werden geïnformeerd over de gevolgen van de bezuinigingen op de kinderopvang.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.