Nieuwe cao Kartonnage & Flexibele verpakkingen

0

Er is een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao Kartonnage & Flexibele verpakkingen. De cao zal een looptijd van twee jaar hebben.

Tijdens deze periode krijgen de werknemers verschillende keren een loonsverhoging. De eerste keer is per 1 juli 2010, waarbij de lonen met 0,5 procent zullen stijgen. Ook per 1 januari 2011, 1 juli 2011 en 1 januari 2012 stijgen de lonen steeds met 0,5 procent. Daarnaast krijgen de werknemers in januari 2011 een eenmalige uitkering van 150 euro bruto.

Ook zijn er afspraken gemaakt voor oudere werknemers. Er is afgesproken dat werknemers vier jaar voorafgaand aan hun pensionering (nu bij 65 jaar) tachtig procent kunnen gaan werken tegen een vergoeding van 85 procent van het bruto fulltime salaris. Het pensioen wordt in dat geval opgebouwd over het werkelijke salaris vermeerderd met eventuele toeslagen. Daarnaast kunnen werknemers ervoor kiezen eerder te stoppen met werken.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.