Nettolonen maar ook werkgeverslasten omhoog

1

Werknemers in Nederland houden volgend jaar netto meer over van hun loon omdat ze minder belasting hoeven te betalen dan in 2010. Maar voor de werkgevers gaan de loonkosten omhoog. Dat komt onder meer door de stijgende kosten van de zorgpremie.

Dat blijkt uit berekeningen van salarisverwerker ADP die maandelijks het loonstrookje van 1,4 miljoen Nederlanders verzorgt.

Bruto-netto Inkomen
Afhankelijk van het salaris houden werknemers netto tussen de 5,83 euro en 15,45 euro meer per maand over. Mensen met lagere inkomens gaan er procentueel het meeste op vooruit. Zo houdt iemand met een bruto-inkomen van rond de 1500 euro volgend jaar per maand 11,34 euro (0,91 procent) meer over dan in 2010. Mensen met een modaal inkomen (2564 euro per maand) krijgen netto 9,34 euro ofwel 0,52 procent meer. Twee keer modaal gaat er 15,45 euro op vooruit, oftewel 0,48 procent.

Koopkracht
Maar het betekent niet dat ook de koopkracht toeneemt. Want de premie voor de zorgverzekering gaat volgend jaar gemiddeld met 11 euro per maand omhoog. Ook stijgen in veel plaatsen de gemeentelijke lasten en moeten ouders meer betalen voor kinderopvang.

Hogere loonkosten
De stijgende zorgkosten raken ook de werkgevers. Zij komen volgend jaar voor hogere loonkosten te staan. Niet alleen de vaste premie die mensen rechtstreeks aan de verzekeraar betalen gaat omhoog, maar ook de inkomensafhankelijke premie stijgt. Werknemers betalen die via het loon, maar wettelijk is geregeld dat werkgevers dit bedrag vergoeden. Zij kunnen dit wel weer van de belasting aftrekken, maar per saldo leidt het wel tot hogere lasten voor de werkgever.

Sectorpremie omhoog
Ook de sectorpremie die werkgevers betalen om werkloosheidsuitkeringen mede te financieren gaat omhoog. De premie en ook de stijging verschilt per sector. Zo moeten stukadoorsbedrijven straks 2,48 procent betalen in plaats van 0,96 procent en in een deel van de zakelijke dienstverlening gaat de premie omhoog van 1,43 procent naar 2,36 procent. Voor een werkgever in die sector met 25 werknemers die allemaal een loon van 50.000 euro verdienen, betekent dat een kostenstijging van bijna 12.000 euro.

Bijdrage arbeidsongeschiktheidsfonds omlaag
Daar staat tegenover dat de werkgevers in 2011 minder hoeven bij te dragen aan het arbeidsongeschiktheidsfonds. Maar per saldo stijgen de werkgeverslasten fors, aldus ADP.

Nettoloon omhoog
De nettolonen stijgen doordat werknemers minder belasting hoeven te betalen. Het tarief in de eerste schijf gaat met 0,45 procent naar beneden. Daardoor betaalt iedereen iets minder. Ook gaat de arbeidskorting omhoog en ook dat betekent dat er van het bruto-salaris meer overblijft. ,,Maar de gemiddelde stijging van circa elf euro in de premie voor de zorgverzekering zorgt ervoor dat de vooruitgang op het loonstrookje door belastingverlaging betrekkelijk blijft”, aldus Dik van Leeuwerden van ADP.

Lees ook:
> Wettelijk minimumloon per 1 januari 2011 omhoog
> P&O reageert op de Miljoenennota 2011
> Nieuwe en/of gewijzigde wetgeving per 1 juli 2010

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. U vergeet te vermelden dat door de stijging van de door de werkgever inkomensafhankelijke zorgpremie, dit ook betekent dat naast de stijging van de eigen bijdrage aan de zorgpremie door de werknemer deze in verband met de stijging van het inkomensafhankelijke deel daarover meer belasting moet betalen. Dus in feite een dubbele stijging voor de werknemer!