Minister De Jager geeft spaarloon vrij

2

Minister van Financiën De Jager heeft besloten het spaarloon vrij te geven. De Jager komt daarmee tegemoet aan een in de Tweede Kamer breed gedragen wens.

De maatregel betekent een potentiële bestedingsimpuls van ruim 4 miljard euro.

Het spaarloon wordt gedeblokkeerd op 15 september 2010, een datum die in overleg met de banken is bepaald. Het gaat om alle spaarloontegoeden die in de periode van 2006 tot en met 2009 door ongeveer 2 miljoen mensen zijn opgebouwd. Spaarders krijgen vanzelf bericht over wat zij moeten doen om over het geld te kunnen beschikken. Opname van het spaarloon is niet verplicht.

Minister De Jager: ”Door het spaarloon vrij te geven kunnen mensen eerder dan gepland over het opgebouwde saldo beschikken. Dat leidt tot extra aankopen. Het effect daarvan moeten we niet overschatten, maar het is zeker een steuntje in de rug voor het prille herstel van onze economie. Het is een positief signaal.”

Spaarloonregeling
Met de spaarloonregeling kunnen werknemers belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. Het gaat daarbij om een bedrag van maximaal € 613 per kalenderjaar. Het geld moet dan op een aparte spaarrekening worden gestort en ten minste vier jaar vast staan. In bepaalde gevallen, zoals bij de aankoop van een eigen woning of de start van een eigen onderneming, mag het geld eerder – belastingvrij – worden opgenomen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Andries Bongers op

    Een maatregel, die ingegeven door gebrek aan kennis, vrijwel overbodig is. Spaarloon kan voor bijna alles wat nuttig is al volgens de huidige regels worden gedeblokkeerd, waardoor het indirect ook voor consumptiegoederen kan worden gebruikt. Beter was geweest om de medewerkers op die mogelijkheid te wijzen en geen heisa te maken over een non-maatregel. Zie op het web deblokkeren spaarloon o.a. in hr-kiosk

  2. dit betekend je toekomst opeten.
    blijkbaar mag je in dit land geen toekomst
    hebben. Pensioen leeftijd omhoog, je appeltje voor de dorst opsouperen. consumeren maar!