Meeste pensioenfondsen in gevarenzone bekend

1

De Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland heeft vrijdag bekendgemaakt dat het een van de veertien fondsen is dat mogelijk moet snijden in de pensioenuitkeringen.

Dat geldt ook voor de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor medewerkers in het Notariaat (BPF) en de Stichting Pensioenfonds GITP (PFG). Daarmee zijn nu negen van de veertien fondsen bekend.

Naast het pensioenfonds van Total, BPF en PFG zijn dat het pensioenfonds van de apothekers (SPOA), de notarissen (SNPF), Nutreco, het bedrijfstakpensioenfonds voor de Verf- en Drukinktindustrie, het pensioenfonds voor de metaalsector PME en dat van bouwer Ballast Nedam.

Het pensioenfonds van Total, van Total Nederland en Total Raffinaderij Nederland, heeft 1259 deelnemers, van wie 333 pensioengerechtigden en 276 zogenoemde slapers. Dat zijn mensen die eerder bij Total werkten en daar pensioenrechten hebben opgebouwd.

Een woordvoerder laat weten dat het fonds eerdaags met DNB in overleg gaat en om de tafel gaat met de bonden om te bezien wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Droevig, droevig en nog eens droevig. Ik ben deelnemer in het fonds BPF. In een reactie van BPF wordt gezegd dat zij heeft vernomen ook tot de bewuste groep te behoren. Dat hoef je niet te horen, dat weet jezelf toch al een hele tijd. En waarom heeft het herstelplan niet gewerkt. Ik ben benieuwd naar de afloop . De financiele wereld in ons land is ZIEK.