Meerderheid vindt reisafstand belangrijk

0

De meerderheid van de Nederlandse werknemers vindt de reisafstand voor het woon-werkverkeer een belangrijk aspect van zijn baan.

Slechts 14,7 procent van de werknemers vindt de reisafstand niet belangrijk, zo blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014, waaraan 38.000 werknemers hebben meegewerkt. Vrouwen vinden de reistijd  of de afstand naar het werk iets belangrijker dan mannen.  89 procent van de vrouwen geeft aan de reisafstand belangrijk tot zeer belangrijk te vinden tegenover 82 procent van de mannen.

[([002_rb-image-1787139.jpeg]:inzetgroot)]

Antwoord van het totaal aantal respondenten op de vraag hoe belangrijk men de reisafstand vindt.

[([003_rb-image-1787140.jpeg]:inzetmiddel)]

Gemiddeld besteedt een Nederlandse werknemer 50 minuten per dag aan woon-werkverkeer. Hierbij zijn de heen- en terugreis samen geteld. Vrouwen werken gemiddeld iets dichter bij huis. Bij hen ligt de gemiddelde reistijd per dag op 45 minuten, tegenover 54 minuten bij mannen.

Gemiddeld genomen zijn vrouwen ook iets meer tevreden over hun reistijd. In totaal is 9,6 procent van de werknemers niet tevreden over de reistijd. Bij mannen ligt dit percentage op 10,4 procent, bij vrouwen op 8,7 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.