‘Meer thuiswerkers door winterweer’

1

Het aantal medewerkers dat thuis of op afstand werkt, zal deze maand verder toenemen omdat de vakantieperiode voorbij is en het winterweer aanhoudt. Het aantal werknemers dat thuis werkt, is momenteel gemiddeld een kwart hoger ten opzichte van een gemiddelde werkdag.

Dat stelt telecombedrijf KPN op basis van ‘ervaringscijfers’ uit de vorige winterse periode in december 2008.

In de vorige winterse periode kondigde het KNMI een weeralarm af. Er volgde een piek in het internet- en sms-verkeer. Bij KPN en dochter Getronics zelf maakten toen bijna drieduizend medewerkers gebruik van thuiswerken. Op een gemiddelde dag is dat bij de organisaties ruim 1200. Volgens KPN doet een op de vijf Nederlandse bedrijven aan thuiswerken. In de zakelijke dienstverlening ligt dat percentage boven de 40.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Is thuiswerken niet inherent aan de functie? Niet bij alle functies past “thuiswerken”m.i., maar daar wordt met geen woord over gesproken. Ik lees dit artikel alsof iedereen, ongeacht de functie, thuis kan werken……