Meer loon voor medewerkers Gehandicaptenzorg

0

Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen er de komende drie jaar 5,75 procent salaris bij.

Dat staat in het principeakkoord voor een nieuwe cao voor de Gehandicaptenzorg waarover cao-partijen vrijdagmiddag tot overeenstemming zijn gekomen. 

Drie stappen
De structurele loonsverhoging is opgedeeld in drie stappen. Per 1 oktober 2011 stijgen de lonen met 1,25 procent, op 1 juli 2012 met 1,5 procent en op 1 juli 2013 met 2 procent. Daarnaast krijgen de medewerkers eenmalig een uitkering van 0,5 procent en wordt de eindejaarsuitkering met 1 procent verhoogd naar 6,75 procent.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verhoging van de stagevergoeding en het verdwijnen van de aanloopschalen in het loongebouw. Ook gaat het scholingsbudget naar minstens 2 procent van de loonsom.

Wim van der Hoorn van Abvakabo FNV is tevreden over het resultaat: ‘Goede afspraken voor een nieuwe cao scheppen duidelijkheid voor de medewerkers. Dat is welkom is deze moeilijke periode van bezuinigingen en onduidelijkheid als gevolg van het kabinetsbeleid.’
 

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.