Markt voor kerstpakketten stabiliseert

0

De markt voor kerstpakketten blijft ondanks de huidige crisis redelijk stabiel.

Het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten raamt de omzet van de branche dit jaar op circa 200 miljoen euro. Dat is ongeveer gelijk aan het niveau van een jaar geleden. Dat maakte de belangenorganisatie, die zich inzet voor het behoud van de traditie van de pakketten, dinsdag bekend.

De traditionele beloning voor bewezen diensten wordt door Nederlanders dit jaar opgeteld 4,85 miljoen keer onder de boom geschoven. De gemiddelde waarde van een pakket ligt op circa 42 euro.

Inhoud kerstpakketten

Volgens het voorlichtingsbureau heeft ongeveer driekwart van de pakketten een traditionele inhoud zoals wijn, chocolade en andere lekkernijen. Typische winterse pakketten met bijvoorbeeld een spel of warme plaid om de koude dagen mee door te komen, zijn eveneens populair.

Eerder al voorspelde brancheorganisatie Platform Promotional Products dit jaar een stabilisatie in aantallen. Sinds het uitbreken van de financiële crisis 3 jaar geleden nam het aantal bestelde kerstpakketten namelijk steeds iets af.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.