‘Mantelzorgers onwetend over verlofregeling’

0

Mensen die de zorg voor een naaste combineren met een baan, weten vaak niet dat ze recht hebben op vrije dagen. Bijna de helft van de werkende mantelzorgers is niet op de hoogte van de wettelijke verlofregelingen. Dat blijkt uit een onderzoek van CNV Dienstenbond onder zijn leden.

CNV concludeert dat wettelijke regelingen rond mantelzorg beter onder de aandacht moeten worden gebracht. Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer 80 procent van de werkende mantelzorgers moeilijkheden ondervindt bij het combineren van hun baan en zorgtaken. Bijna een derde geeft aan dat mantelzorg op het werk niet bespreekbaar is, aldus CNV Dienstenbond.

Een groep notarissen en advocaten heeft een meldpunt voor mantelzorgers geopend. Volgens hen zijn mantelzorgers niet goed geïnformeerd over de mogelijkheid om fiscaal gunstig te erven van hun ouder. Bovendien is de wetgeving gebrekkig en bevat deze onduidelijkheden, zeggen de oprichters van het meldpunt. Het meldpunt is bedoeld om de problemen waar mantelzorgers tegenaan lopen in kaart te brengen.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.