Loonsverhoging voor medewerkers Douwe Egberts

0

De werknemers van Douwe Egberts krijgen per 1 juli een loonsverhoging van 2,25 procent. In februari 2012 worden de lonen nog met 1 procent verhoogd.

Ook krijgen de werknemers een eenmalige uitkering van 2,25 procent over het loon tussen januari en juli dit jaar. Dat staat in het principeakkoord voor een nieuwe cao waarover Sara Lee, het moederbedrijf van Douwe Egberts, met de vakbonden tot overeenstemming is gekomen. De cao heeft een looptijd van 19 maanden, ingaande per januari van dit jaar.

Intern herplaatsen
Daarnaast is afgesproken dat boventallige werknemers intern worden herplaatst op passende vacatures en dat er ruimte wordt gecreëerd voor abeidsplaatsen voor Wajongers.

Diensten-cao
Ook is men tot overeenstemming gekomen over de zogenaamde diensten-cao (looptijd 13 maanden). De lonen voor die specifieke medewerkers gaan per 1 juli 2,25 procent omhoog. Naar de mogelijkheden van deeltijdpensioen voor deze werknemersgroep doen werkgever en bonden de komende tijd onderzoek.

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.