Loonsverhoging in centen voor RET-medewerkers

1

Afgelopen maandag zijn de vakbonden en het Rotterdamse stadsvervoersbedrijf RET het eens geworden over een nieuwe cao.

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2011 tot 1 februari 2012. In deze periode krijgen de werknemers een loonsverhoging “in centen en niet in procenten”. Per 1 februari 2011 zullen de lonen structureel met 30 euro per maand verhoogd worden. Per 1 juli 2011 zullen de lonen structureel met 20 euro bruto per maand stijgen. Ook de eindejaarsuitkering zal verhoogd worden, te weten met 0,5 procentpunt. Daarnaast kunnen de werknemers per 1 januari 2011 rekenen op een eenmalige uitkering van 50 euro.

Meeruren
De standaard arbeidsduur die bij RET geldt, is 36 uur per week. Tot nu toe kregen deeltijders die meer uren werkten tot aan 36 uur, deze uren betaald als overwerk. Daar komt nu verandering in. Met ingang van de nieuwe cao krijgen deeltijders de meeruren die zij maken uitbetaald tegen 100 procent, dus zonder toeslag.

Meer cao berichten »

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. EINDELIJK een branche die verhoogt in centen!
    Ik heb dit al jarenlang gesuggereerd, want met procentuele verhogingen wordt rijk rijker; groot groter.
    2% van 20.000 of 2% van een ton…? De lonen komen steeds verder uit elkaar te liggen. En waarom? Jan de arbeider doet toch ook zijn best?