Loonstijging van 1 procent in nieuwe cao voor de VVV

0

Werkgeversvereniging VVV Nederland en de bonden Abvakabo FNV en De Unie hebben een akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor de VVV met een looptijd tot 1 januari 2012.

Afgesproken is dat alle werknemers een algemene salarisverhoging van 1% ontvangen per 1 juni 2010 en per 1 januari 2011.

De cao voor de VVV is nieuw en ook vernieuwend. In de cao zijn uitgangspunten vastgelegd voor een optimale afstemming van het aanbod van werk op de vraag naar werk door roostering op jaarbasis. Ook zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van een flexibele, beoordelingsafhankelijke beloning tijdens de looptijd van de cao.

De loonparagraaf bevat afspraken over een algemene salarisverhoging van 1% per 1 juni 2010 en per 1 januari 2011. In het kader van de viering van VVV 125 jaar ontvangen alle werknemers in december van het jubileumjaar 2010 bovendien een eenmalige uitkering van 125,00 euro bruto.

De nieuwe cao geldt voor de 1300 werknemers bij de 83 aangesloten VVV organisaties.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.