Kunduzcoalitie houdt vast aan forensentaks

3

De vijf partijen van de Kunduzcoalitie hebben donderdag tegen een voorstel van de PvdA gestemd om de omstreden forensentaks te schrappen uit de begroting voor 2013.

Ze deden dat, terwijl vier van de vijf partijen zelf ook tegen de afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding zijn.

De PvdA – fel tegen de taks – had een alternatief bedacht dat ook minimaal 1,3 miljard euro moet opbrengen voor de schatkist.

Maar VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie stemden tegen die motie. Ze hebben bij het Lenteakkoord afgesproken in elk geval tot de formatie van een nieuw kabinet vast te houden aan de forensentaks, ook al hebben vier van de vijf partijen al gezegd dat ze de maatregel willen wijzigen of helemaal terugdraaien, zoals de VVD voorstelt in het verkiezingsprogramma dat vrijdag uitkomt. Alleen D66 staat nog achter de forensentaks.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Dat is nu wat je noemt elkaar bezig houden met niks, of bureaucratisering, net wat je wilt.

  2. tuurenhout op

    Nog een goede reden om NOOIT meer op D66 te stemmen. Wolven in schaapskleren!

  3. Marco Roosendaal op

    Waai nu maar met de wind van de overheid mee. Deze maatregel is een extra duw in de richting van de Werkkostenregeling. Schakel daarom als werkgever al in 2013 over naar de WKR. Geen onbelast reisgeld is pijn op korte termijn. De overheid is met lange termijn bezig. Ben je werknemer, vraag dan aan je werkgever of hij zich al heeft laten informeren over de WKR. m.vr.gr. Marco Roosendaal; Salarisadministrateur