Kleine loonsverhoging in cao Philips

0

Het personeel van Philips krijgt in november 2010 een bescheiden loonsverhoging van 1 procent. In mei 2011 krijgen werknemers van het elektronicaconcern er nog eens 0,75 procent bij.

Dat is het bedrijf donderdagochtend vroeg overeengekomen met de vakbonden in een principeakkoord voor een nieuwe cao, meldden woordvoerders van FNV en CNV.

Oude kantonrechtersformule

Beide bonden toonden zich tevreden met het akkoord. Daarin is verder afgesproken dat het sociaal plan op peil blijft: werknemers die moeten vertrekken, krijgen een vergoeding die even hoog is als bij de oude kantonrechtersformule. Die valt doorgaans hoger uit dan de vergoeding op basis van de nieuwe formule die sinds januari 2009 wordt gehanteerd. Vanaf 2011 wordt de compensatie wel stapsgewijs verminderd. In het eerste halfjaar vergoedt Philips nog 75 procent van het verschil, in het daaropvolgende halfjaar is dat nog 50 procent.

‘Gelet op de economische situatie is dit een zeer verdedigbaar reslutaat’, aldus de woordvoerder van de FNV. Hij zei te verwachten dat het akkoord over drie weken bekrachtigd kan worden. Eerst moeten de bonden het principeakkoord nog aan hun achterban voorleggen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.