Kamp vecht claim vakantiedagen bij ziekte aan

1

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vindt niet dat de Staat vakantiedagen moet uitbetalen aan werknemers die na een periode van ziekte zijn ontslagen en geen kans hadden om verlof op te nemen.

Volgens de kantonrechter in Den Haag is de overheid daartoe verplicht in het geval van een ontslagen werknemer die te weinig vakantiegeld zou hebben meegekregen. Dat kwam omdat een Europese richtlijn in 2006 nog niet goed was verwerkt in Nederlandse wetgeving. Kamp gaat tegen die beslissing in hoger beroep, zo heeft een woordvoerder van de minister donderdag gezegd.

Nederland heeft volgens hem over de Europese richtlijn pas in 2009 helderheid gekregen door een uitspraak van het Europees Hof en is daarna direct aan de slag gegaan om wetgeving aan te passen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. J.L.R. Kenens op

    TeekensKarstens advocaten notarissen te Leiden zal in opdracht van de Stichting Vakantiedagenverlies i.o. via een collectieve actie de geleden schade op de Nederlandse Staat verhalen. Werknemers en oud-werknemers die in de afgelopen vijf jaar langer dan een half jaar ziek zijn geweest en de geleden schade willen verhalen, kunnen zich daarvoor vrijblijvend en kosteloos aanmelden op de website vakantiedagenverlies.nl