Kamp maakt zich zorgen over pensioenen

0

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken maakt zich zorgen over de pensioenen. De situatie is volgens hem ernstiger dan een jaar geleden, toen uiteindelijk 5 fondsen met 5000 deelnemers moesten overgaan tot het korten van de pensioenuitkering.

,,Het lijken er nu aanzienlijk meer te worden”, aldus de bewindsman, maar aantallen wil hij niet noemen. Het baart hem vooral zorgen dat onder de pensioenfondsen die nu in de gevarenzone zitten, ook grote fondsen zijn. Hij wijst daarbij met name naar twee fondsen in de metaalsector, PME en PMT.

Pas op 31 december wordt duidelijk hoeveel fondsen moet gaan korten, want dat is de peildatum. In die paar maanden kan er nog wel wat veranderen, aldus Kamp. Bovendien hebben fondsen dan nog een jaar de tijd om maatregelen te nemen. Als dat niets oplevert, moet per april 2013 worden gekort.

Voor gepensioneerden kan een korting hard aankomen. De pensioenen zijn de afgelopen jaren nauwelijks geïndexeerd, dus gepensioneerden zijn er al in koopkracht op achteruitgegaan. ,,Als daar nog een korting overheenkomt, maak je dat probleem extra groot”, aldus Kamp.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.